Home

PopsenteretPopsenteret i Oslo

Oktober 2008

Østkantavisa: Oslo kommune skriver i disse dager pophistorie. Med et kobbel av profesjonelle folk, lager de Norges første popsenter på Løkka. Nå etterlyser de publikums hjelp for å få dokumentert alt av pophistoriske øyeblikk de siste hundre åra.

Populærmusikkens hus i Oslo

Popsenteret skal bli et moderne opplevelsessenter for populærmusikk med utstillinger, opplevelser og dypdykk i norsk musikkhistorie. Popsenteret blir en viktig del av Schous kulturbryggeri i hjertet av Grünerløkka. Her vil også Øvingshotellet, Riksscenen for folkemusikk og Kulturstasjonen for barn og unge høre til. I tillegg er en rekke andre kulturtilbud i ferd med å slå seg til i området.

Popsenteret skal etter planen åpne i løpet av 2010 og vil da blant annet tilby:

Innsamlingen har begynt

Norsk musikkhistorie er svært rik og spennende. Hovedstadsområdet har alltid hatt et stort tilbud av artister, plateselskaper og spillesteder. Nå ber Oslo om din hjelp til å sikre denne viktige kulturarven.

Norge er heldigvis et land av samlere. For mens det offentlige i sørgelig liten grad har sett verdien av å ta vare på norsk lydhistorie, har mange entusiaster på eget initiativ sørget for å sikre plater, notehefter, plakater, instrumenter, radioer og andre gjenstander fra populærmusikkens historie. Kulturetaten er nå i gang med å samle inn alt fra gamle filmer, plater, konsertbilletter og plakater til historier om gamle klubber i Oslo.

Ta kontakt med Popsenteret hvis du har noe du tror kan være av interesse!